24/7 international numbers: +33 1 78 90 26 52 (fr) or +32 2 888 84 16 (en/fr)

Doručenie cez víkend za menej ako 48 hodín Čína – Česko

dorucenie-cina-cesko-48h

Bol už piatok popoludní a náš klient sa preto s nasledujúcim urgentným dopytom obrátil priamo na nás. Ich dodávateľ v Číne sa oneskoril s výrobou. Diely boli teraz konečne pripravené a museli byť dodané do Českej republiky najneskôr v nedeľu, aby sa zabránilo vážnym komplikáciám pre nášho klienta.

Ako Air Time Critical® zaistilo doručenie z Číny ešte počas víkendu?

Keď nám zákazník prvýkrát zavolal, hodiny v Číne už ukazovali 21:00. Bolo príliš neskoro aj na využitie riešenia Next Flight Out, ktoré využíva nákladový priestor na prvom dostupnom pasažierskom lete. Ďalším problémom bola adresa odosielateľa. Bola veľmi ďaleko od veľkých čínskych letísk, ako je Šanghaj alebo Hongkong, ktoré ponúka pravidelné priame lety do Európy.

Pre službu Next Flight Out bolo príliš neskoro – Jediné riešenie? Odoslať zásielku s kuriérom ako batožinu.

Našou jedinou možnosťou bolo odoslať zásielku s kuriérom ako batožinu. Jednalo sa iba o jednu paletu vážiacu 120 kg. Odosielateľ našťastie potvrdil možnosť prebalenia zásielky do 36 krabíc. Kvôli celkovej váhe musela byť, ale zásielka rozdelená medzi dvoch kuriérov. V prvom kroku sme využili lokálne letisko na prepravu do Šen-čenu. Expresná dodávka následne doručila krabice našim kuriérom pripraveným na letisku v Hongkongu.

Kvôli celkovej váhe musela byť zásielka rozdelená medzi dvoch kuriérov.

Nižšie nájdete všetky kroky tejto urgentnej prepravy.

Detaily riešenia On Board Courier 

Typ prepravy: On Board Courier (hand carry)
Služba: Čína – Česká republika doručenie od dverí k dverám
Zásielka: 36 krabíc, 120 kg
Trasa letu: NKG – SZX – HKG – DOH – PRG

Harmonogram urgentnej prepravy z Číny za menej ako 48 hodín

Piatok

  • 15:00 / 21:00 v Číne: Prvý telefonát od klienta. Okamžite začíname preverovať dostupné lety, kuriérov, a koordinovať s odosielateľom možný čas nakládky.
  • 20:00 / 02:00: Všetko potvrdené s klientom aj odosielateľom. Dvaja kuriéri a ich letenky sú zarezervované, hoci sú v Číne už dve hodiny ráno. Prepravná operácia bola zahájená okamžitou nakládkou.

Sobota

  • 03:45 v Číne: Zásielka vyzdvihnutá u odosielateľa v provincii An-chuej. Keďže bolo pripravených iba 25 krabíc namiesto 36, overili sme s klientom správne množstvo zabalených súčiastok a poslali mu fotografie zásielky.
  • 06:30: Prílet na letisko Nanking (NKG)
  • 08:30: Let do Šen-čenu (SZX)
  • 10:20: Prílet na letisko SZX
  • 13:40: Exportné preclenie a transfer zásielky expresnou dodávkou z Šen-čenu do Hongkongu
  • 21:50: Zásielka odovzdaná našim dvom kuriérom na letisku HKG

Nedeľa

  • 01:45: Odlet do Dohy (DOH)
  • 04:25: Prílet na letisko DOH
  • 09:50: Odlet do Prahy (PRG)
  • 14:10: Prílet na letisko PRG
  • 15:20: Importné preclenie dokončené a expresná dodávka na ceste k doručeniu
  • 21:15: Zásielka doručená u príjemcu

*miestny čas

Pridaná hodnota Air Time Critical®

  • Výber najvhodnejšieho riešenia: ATC® môže ponúknuť rôzne spôsoby urgentných prepráv. Preprava celej palety by bola príliš pomalá, a preto sme navrhli prepraviť jednotlivé krabice so službou On Board Courier.
  • 24/7 operácie v Európe aj Číne: Boli sme k dispozícii nášmu klientovi aj v piatok večer a zaistili mu dvoch lokálnych kuriérov v Číne, kde boli už dve hodiny ráno.
  • Detailné sledovanie celého priebehu prepravy: Klient dostáva aktualizácie o každom kroku prepravy, vrátane fotografií zásielky. Vďaka tomu sme mohli overiť, že odosielateľ pripravil správny počet súčiastok.
  • ATC® sa postará o všetko, od nakládky až po doručenie: Náš miestny agent komunikuje s odosielateľom v čínštine ohľadom času nakládky a exportu. Colné zastúpenie príjemcu bolo informované a dostalo inštrukcie o prichádzajúcej hand carry zásielke. Mohli tak pripraviť rýchle preclenie po prílete na letisko v Prahe. Zásielka bola z letiska čo najrýchlejšie doručená pripravenou expresnou dodávkou. Všetko v jednom, služba od dverí k dverám a maximálny pokoj pre našich zákazníkov.

Potrebujete to najrýchlejšie doručenie z Číny do Českej republiky?

Kontaktujte Air Time Critical® kedykoľvek potrebujete naplánovať urgentnú prepravu. Preveríme, ktoré riešenie je najvhodnejšie pre vašu zásielku na základe termínu doručenia a dostupných letov. Naše riešenia sú dostupné na prepravu medzi Európou (Česká republika, Slovensko, Nemecko, Francúzsko, Belgicko…) a Áziou, Tureckom, USA, Mexikom, Marokom a Tuniskom

Neváhajte nám zaslať váš dopyt a získajte návrh riešenia pre konkrétnu trasu a objem. Môžete využiť kontaktný formulár alebo telefónne čísla: +420 214 214 811 (CZ/SK) / +32 2 888 84 16 (EN/FR).

Poznámka: V záujme zachovania dôvernosti informácií o našich klientoch mohli byť uvedené dáta, časy, miesta a mená pozmenené.

Na rovnakú tému:

Urgentná On Board Courier preprava z Ázie do Európy

On Board Courier z Číny do Poľska za 2 dni!

276 kg nákladu do Mexika s využitím hand carry